Ariën van de Beek, Maarten van Amerongen en Niels van Amerongen (van links naar rechts) op Vlegeldag.
Volledig scherm
Ariën van de Beek, Maarten van Amerongen en Niels van Amerongen (van links naar rechts) op Vlegeldag. © Herman Stöver

Op meerval vissen in de Ebro

valleivolkAriën van de Beek uit Nijkerkerveen hoeft niet lang na te denken over wat hij nog eens graag zou willen doen. 

,,Ik wil graag een keertje op meerval vissen in de Ebro in Spanje. Dan hoef ik er echt niet meteen een van 3 meter te vangen; 50 centimeter is ook goed.’’ Voor het zover is heeft hij eerst in Ederveen, waar zijn neef Niels van Amerongen woont, op karper gevist. Nu staan ze op de Vlegeldag. 

Ook Niels heeft een wens: ,,Met een luchtballon vliegen en dan van het mooie uitzicht genieten. Lijkt me geweldig. Gelukkig heb ik geen hoogtevrees.’’ Dat heeft zijn broer Maarten wel. ,,Ik ga niet mee. Misschien mijn vader. Wat ik dan zou willen? Ik hoop dat ik goede cijfers haal op school. Ik zit in het laatste jaar van De Meerwaarde in Barneveld.’’

Valleivolk (820)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei