Valleivolk
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk. Aflevering 626.

Pinksteren? Eten in Ede

VEENENDAAL - Erik Achterberg en Monique Schnater wandelen op deze zonnige dag op hun gemak langs de Oude Kerk in Veenendaal: ,,De betekenis van Pinksteren? Ik wist het niet, maar ik heb het toevallig gisteren net via internet even opgezocht.''

,, Dus nu weet ik het zowaar. Dan wordt de uitstorting van de Heilige Geest gevierd, die volgelingen van Jezus inspireerde nadat Hemelvaart was geweest'', zegt Monique Schnater.  

Erik Achterberg: ,,Ik ben christelijk opgevoed, maar wat afgedwaald.  Monique is meer wat ze vroeger een ketter noemden, nu heet dat vriendelijker een atheïst, haha. Maar mooi dat ze het nu wel weet.'' Wat gaan ze doen met Pinksteren? ,,Niet naar de kerk dus. We gaan gezellig naar Eten op Rolletjes in Ede op die oude kazerneterreinen. Leuk en gezellig, laat Pinksteren maar komen.''

Volledig scherm
Erik Achterberg en Monique Snater © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei