Volledig scherm
Arjen Haalboom (rechts) en Gerben Heemsbergen op Vlegeldag. © Herman Stöver

Ringsteken tegen neef Arjen

ValleivolkArjen Haalboom uit Bennekom en zijn neef Gerben Heemsbergen uit Wageningen (maar wel in het Binnenveld) likken aan een ijsje op het Bart van der Elstplantsoen in Bennekom. 

Arjen heeft met zijn Steyr uit 1956 meegedaan aan de trekkeroptocht van de Vlegeldag en bereidt zich voor op het ringsteken. ,,Ik denk dat ik ondertussen wel tien keer heb meegedaan. Ik vind het gezellig om mee te rijden in die optocht. We doen het ook vaak met een groepje. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij.’’ 

Haalboom droomt niet van de overwinning bij het ringsteken. ,,Nee, het is leuk, uitdagend en competitief. Maar winnen? Nee.’’ Neef Gerben ziet zichzelf over een paar jaar ook meerijden in de optocht. ,,En dan daarna ringsteken tegen Arjen en kijken wie het beste is.’’ 

Valleivolk (821)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei