Volledig scherm
Joleyn van Dam. © Herman Stöver

‘Samen koken is hartstikke gezellig’

ValleivolkSamen met haar verenigingsgenoten rent Joleyn van Dam druk over straat, om telkens op verschillende plekken te poseren. 

Vandaag maakt het gezelschap de foto’s voor het naderende jaarboek van de studievereniging. ,,Het gebeurt om de tweeënhalf jaar, dus rond de winter verschijnt er weer een nieuwe almanak’’, legt Van Dam uit. Allemaal volgen ze de studie Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit en behalve studeren, kookt het gezelschap ook graag samen.

,,Samen in de keuken staan is gewoon hartstikke gezellig. Wat onze favoriete gerechten zijn? Couscous, quinoa en wraps passeren regelmatig de revue. Vaak eten we trouwens wel vegetarisch, dat is er langzaam een beetje ingeslopen. Maar eerst nog een paar uurtjes werken aan het almanak, voor we aan tafel gaan vandaag.’’

Valleivolk (814)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei