Volledig scherm
Martijn de Jong op de Wageningen Campus. © Herman Stöver

Straks de wereld in

VALLEIVOLKMartijn de Jong weet wat 2019 voor hem in petto moet hebben: ,,Mijn master Environmental Science halen hier in Wageningen en daarna lekker uitblazen en lang op reis naar Nieuw Zeeland.’’ 

Maar de ambitie om naar de andere kant van de wereld te trekken betekent geen definitief afscheid van Wageningen: ,,Nee, ik hoop hier te kunnen promoveren, mijn PhD te halen. Hoe graag ik straks ook naar Nieuw Zeeland reis, Wageningen zit toch wel in mij. Het is zo lekker, zo compact. Waar je ook komt, je komt bijna altijd wel bekenden tegen terwijl het tegelijkertijd toch wel weer zo groot is dat het niet louter bekenden zijn. De wereld is groot en Wageningen niet, maar de schaal van Wageningen vind ik prettig.’’

Valleivolk 717

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Duivels dilemma: omgeslagen roeiboot, boomstronk met vogels of toch schittering van de tv?
    PREMIUM
    UPDATE

    Duivels dilemma: omgeslagen roeiboot, boomstronk met vogels of toch schitte­ring van de tv?

    WAGENINGEN - Dreef er een boomstam voorbij met vogels erop? Weerspiegelde er een tv in de ruit van de Wageningse watersportvereniging VADA? Al op het moment dat 112 werd gebeld, had voorzitter Henk Blaauw ernstige twijfels. Na de melding kwam zondagavond een grootschalige reddingsoperatie op gang. ,,Het was een duivels dilemma. Ik zag niks drijven, maar je kan het risico niet nemen. Als er wel vier mensen in het water liggen, ben je de rest van de je leven die lul die niks deed.”

De Vallei