Wilke Wijnsma met dochter Lisa.
Volledig scherm
Wilke Wijnsma met dochter Lisa. © Herman Stöver

Willeke: ‘Dat zij ons leven zo zou verrijken, is echt iets magisch’

VALLEIVOLKMet een Maxi-Cosi onder haar arm loopt Willeke Wijnsma de supermarkt in. Want waar zij tegenwoordig ook heengaat, de pas negen maanden oude Lisa gaat met haar mee.

,,Natuurlijk wisten we van tevoren dat wij vast gelukkig zouden worden met een dochter in onze armen’’, begint Wijnsma, terwijl baby Lisa haar lachend aankijkt.

,,Maar dat zij ons leven zo zou verrijken, is echt iets magisch. En ze doet het heel goed. Als ik ’s ochtends bij haar bedje kom, kijkt ze mij al stralend aan. Dan is mijn ochtendhumeur wel weg hoor.’’

Totaal ander soort liefde

Sinds de geboorte van Lisa is haar leven geen dag meer hetzelfde geweest.

,,Het is niet voor te stellen hoeveel liefde een kind geeft. Een totaal ander soort liefde dan dat ik voel voor mijn man, of andere familieleden. Ik zou nooit meer anders willen voelen.’’

Valleivolk (825)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei