Volledig scherm
Esther van Polen. © Herman Stöver

Wonen in een Edese blokhut

ValleivolkEsther van Polen wandelt met haar fiets door de Grotestraat in Ede. Ze is nog niet zo lang geleden verhuisd van Zoetermeer naar Ede. 

,,Ik ben barista bij espressobar Lucca, hier een eindje verderop, en ik woon in een blokhut vlak bij het station.’’ Een hele uitdaging, meent ze. ,,Er zit geen centrale verwarming in, alleen een klein kacheltje. Maar gelukkig heb ik een elektrische deken en warme kleren.’’ 

Rustiger dan de Randstad

Van Polen is blij met haar nieuwe woonplaats. ,,Ik ben hierheen gekomen, omdat veel van mijn vrienden en hun partners hier al wonen. Het is wel wat kleiner dan Zoetermeer, maar de mensen vind ik hier leuker. En het is in Ede met al zijn natuur stukken rustiger dan in de Randstad. En het ligt ook nog eens heel mooi centraal in Nederland. 

Valleivolk (837)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei