Volledig scherm
PREMIUM
Hendriks, Willem. Kloostergang in het Catherina Gasthuis in de Beekstraat in Arnhem. 1880 - 1900. © Marc Pluim

Een klooster, dat vonden ze in Arnhem maar oude rommel

verborgen parelsARNHEM - Wegens uitbreiding en vernieuwing is Museum Arnhem een aantal jaar gesloten. De Gelderlander mag exclusief een kijkje nemen in de depots van het museum, op zoek naar verborgen parels uit de collectie. Vandaag: een verdwenen kloostergang.

Verborgen parels
Museum Arnhem is voorlopig gesloten, in afwachting van een verbouwing. Kunstkenner Martin Pieterse presenteert voor de Gelderlander kunstschatten en rariteiten uit het depot van het museum die al lang het daglicht niet meer hebben aanschouwd.

Een witgekalkte gang met spitsboogramen en oude grafstenen als vloerbedekking. Dit schilderij uit de collectie van Museum Arnhem toont de kloostergang van het St. Catharina Gasthuis in de Beekstraat in Arnhem. 

Het is een indringende herinnering aan het feit dat Arnhem heel lang een middeleeuwse stad was. Overal stonden middeleeuwse kerken en kloostercomplexen, zoals het St. Catharina Gasthuis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.