Campagnestunt CDA: metersgroot partijlogo in Achterhoekse wei

videoHARREVELD - Een campagnestunt van jewelste van het CDA in Oost Gelre. Letterlijk, want het logo van de partij staat sinds zaterdag metersgroot in het weiland van Vincent Krabbenborg aan de Veenweg in Harreveld.

Volledig scherm
Het metersgrote CDA-logo in het weiland van Vincent Krabbenborg in Harreveld. © CDA Oost Gelre

Het bestuurslid van de christendemocraten in Oost Gelre was er zaterdagmorgen zo'n twee uur mee bezig om de drie letters in de wei te ploegen. De trekker met de ploeg erachter rondde het laatste deel van de 'A' rond 10.30 uur af, vertelt CDA-collega Walter Leemreize (nummer 3 op de lijst), die de foto op Facebook zette.

Wat opvalt is dat het het logo in het juiste lettertype is geploegd. Hoe dat kan? Leemreize: ,,Dat is een wat technisch verhaal, maar het komt erop neer dat een landmeter heeft geholpen met het uitzetten van een route via satelliet. Die kon de trekker daarna zo volgen.’’

Zonde?

Een dronepiloot uit Zieuwent, een bekende van Leemreize, maakte vervolgens een foto én video van het logo die vooral onder CDA'ers in de Achterhoek veel zijn gedeeld.

Maar is dat nou niet ontzettend zonde, een goed weiland omploegen alleen maar voor de CDA-campagne? Nee, zegt Leemreize: ,,Het gras zou er toch al uit gaan, er komen straks aardappelen in.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek