Volledig scherm
Het metersgrote CDA-logo in het weiland van Vincent Krabbenborg in Harreveld. © CDA Oost Gelre

CDA Oost Gelre ruilt OOG in voor VVD

LICHTENVOORDE Het CDA werkt in Oost Gelre aan een nieuwe coalitie met de VVD. Er wordt afscheid genomen van de huidige coalitiepartner OOG. Het nieuwe college kan over drie tot vier weken bekend zijn.

Dat laten de CDA’ers Jos Hoenderboom en Niek Bragt weten. De christen-democraten namen als grootste partij in de nieuwe gemeenteraad het initiatief voor de vorming van een nieuwe coalitie. Het duo heeft de conclusie getrokken na gesprekken met alle partijen in de nieuwe gemeenteraad van Oost Gelre. Volgens Niek Bragt zijn de overeenkomsten met de VVD op basis van het partijprogramma het grootst. Hij wil geen toelichting geven op de belangrijkste inhoudelijke overeenkomsten met de liberalen.

Formatie

,,Wij beginnen volgende week met de formatie. Eerst gaan we de hoofdlijnen van het programma voor de komende vier jaar vastleggen, daarna gaan we praten over de wethoudersposten. Als ik het vergelijk met de vorige keren dan denk ik dat we daar met een week of drie, vier wel uit zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit met de VVD gaat lukken.”

Overlap

Bragt wil ook geen inhoudelijke argumenten geven over de breuk met de Onafhankelijken Oost Gelre. ,,Daar heb ik geen 1-2-3 antwoord op. De sterke punten in de overlap zaten bij de VVD, niet bij OOG. We hebben in de afgelopen vier jaar veel bereikt met OOG, daar kijken we niet negatief op terug.”

De gesprekken over een nieuwe coalitie worden in Oost Gelre niet in het openbaar gehouden. Bragt: ,,Nee, dat is ongebruikelijk.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek