Volledig scherm
Niet alle partijen in Arnhem hebben de vereiste papieren voor de gemeenteraadsverkiezingen op orde. © ANP Lex van Lieshout

Bond van Wetsovertreders ziet af van Arnhemse verkiezingen

ARNHEM - De Bond van Wetsovertreders (BWO) doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem. Dat betekent dat het aantal partijen dat een gooi doet naar raadszetels uitkomt op 17. Van die lijsten hebben er vier hun zaakjes echter nog niet op orde.

Dat blijkt uit de voorlopige kandidatenlijsten voor de raadsverkiezingen op woensdag 21 maart in Arnhem. Partijen die willen meedoen, moesten die maandag vóór vijf uur 's middags hebben ingeleverd. Dinsdag zijn ze beoordeeld door het Centraal Stembureau.

Bij die controle bleek dat van twee partijen enkele kandidaten nog moeten instemmen met hun positie op de kieslijst. Bovendien ontbreken bij twee partijen nog ondersteuningsverklaringen. Iedere lijst heeft er minimaal dertig nodig. Eén partij heeft nog niets ingeleverd, bij de andere ontbreken nog achttien verklaringen. Namen worden niet bekend gemaakt.

Vergeten

De twee partijen krijgen nog wel de kans om de vereiste papieren alsnog aan te leveren. Als zij niet voor vrijdagmiddag 15.00 uur met de ontbrekende steunverklaringen komen, kunnen de lijsten echter niet deelnemen aan de verkiezingen. Dat besluit wordt dan later die vrijdagmiddag door het Centraal Stembureau genomen.

De Bond van Wetsovertreders is al definitief afgehaakt. De partij had wel aangekondigd in Arnhem actief te worden. ,,Maar we zijn ons vergeten aan te melden’’, legt Charles Huimers van de BWO uit. Daardoor kon de partij niet meer onder de eigen naam op de kieslijst. ,,En zonder naam kun je geen campagne voeren’’, stelt Huimers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.