D66 Renkum en Wageningen starten petitie aanvliegroute Lelystad

RENKUM/ WAGENINGEN - De Wageningse en Renkumse afdeling van D66 zijn woensdag een gezamenlijke petitie gestart over de aanvliegroute voor vliegveld Lelystad die over beide gemeenten is voorzien. 

Een initiatief van de kandidaats-raadsleden Fedor Cuppen (Renkum) en zijn Wageningse collega Maud Hulshof. ,,We vinden het belangrijk dat de inwoners van Wageningen en Renkum over deze zaak worden gehoord. Nu is de route over het Renkums Beekdal en Wageningen verlegd omdat ze in Ede hard genoeg hebben geklaagd’’, zeggen Cuppen en Hulshof.

,,We willen nadrukkelijk geen nimby (not in my backyard) zijn, maar de route zonder overleg verleggen kan wat ons betreft niet. We willen dat, als die uitbreiding van Lelystad al aan de orde is, er een afgewogen beslissing wordt genomen in samenspraak met omwonenden en op basis van alle relevante informatie. Blijven verplaatsen tot het verzet stopt, is geen goede aanpak en niet wat je mag verwachten van een betrouwbare overheid’’, aldus Cuppen en Hulshof.

De petitie kan online worden getekend via de site van de D66-afdelingen in Renkum en Wageningen

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Foto Freddy Schinkel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.