Volledig scherm
© Hans Broekhuizen

Politiek: parkeren in hartje Arnhem moet goedkoper

ARNHEM - De parkeertarieven in de Arnhemse binnenstad moeten omlaag. Die mening huldigen twaalf van de zestien politieke partijen die op woensdag 21 maart in de Gelderse hoofdstad meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat blijkt uit de Kieswijzer van De Gelderlander.

Een van de stellingen in de online kieshulp is: 'Parkeren in de binnenstad moet goedkoper worden'. Daarop antwoorden dus twaalf partijen met 'eens'. PvdA en Arnhem1 staan neutraal in de discussie, GroenLinks en de Partij voor de Dieren zijn tégen lagere parkeertarieven.

Opmerkelijk is dat parkeren in het Arnhemse stadscentrum (en ook daarbuiten) per 1 januari juist duurder is geworden. Een uur straatparkeren kost nu 2,90 euro (was 2,85), in de gemeentelijke garages is het uurtarief gestegen van 2,46 naar 2,52 euro - een inflatiecorrectie, aldus de gemeente. Na zessen is de prijs daar vijftig eurocent per uur gebleven.

Duurder

Acht van de partijen die zich nu voorstander tonen van tariefverlaging, stemden in november in met een belastingverordening die parkeren juist duurder maakte. Het gaat om D66, SP, VVD, CDA, Arnhem Centraal, ChristenUnie, Verenigd Arnhem en Arnhemse Ouderen Partij. Dat voorstel werd destijds met algemene stemmen aangenomen.

Caspar Wortmann, bestuurslid van Platform Binnenstad Arnhem (PBA) is 'heel blij' met de brede meerderheid in de Arnhemse politiek voor tariefsverlaging. ,,Ik hoop op een serieuze kentering", zegt hij in een reactie. ,,Dit is voor ons een heel belangrijk punt en we praten er graag na de verkiezingen over verder."

dg.nl/kieswijzer

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.