Volledig scherm
© ANP

PSP'92 definitief niet op stembiljet verkiezingen Arnhem

DEN HAAG/ ARNHEM - De partij PSP'92 mag definitief niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem. De lijst had bezwaar gemaakt tegen uitsluiting van de verkiezingen bij de Raad van State, maar ving daar donderdag bot.

De partij werd door de Raad van State niet-ontvankelijk verklaard omdat er voor de procedure geen griffiegeld was betaald en er in Den Haag geen vertegenwoordiger van PSP'92 kwam opdagen. 

PSP’92 werd vorige week door het centraal stembureau uitgesloten van de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem omdat slechts 25 ondersteuningsverklaringen werden ingeleverd. Er zijn er 30 nodig om aan de stembusgang te kunnen deelnemen.

Met het wegvallen van PSP'92 doen uiteindelijk 16 partijen mee in Arnhem. Eerder viel al de Bond van Wetsovertreders weg. Die had aangekondigd in de Gelderse hoofdstad een gooi te zullen gaan doen naar een plek in de gemeenteraad, maar de partij vergat zichzelf op tijd aan te melden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.