Volledig scherm
© ANP

Wéér afvaller: 16 partijen bij verkiezingen in Arnhem

ARNHEM - Er doen in Arnhem uiteindelijk 16 partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Er waren 18 groeperingen die de raad in wilden, maar nadat eerder de Bond van Wetsovertreders al afzag van deelname, viel vrijdagmiddag PSP'92 af.

De partij had in ook de herkansing niet voldoende ondersteuningsverklaringen ingediend. Er zijn er 30 nodig en de PSP'92 strandde op 25. De blanco lijst van Mehmet Sagsu voldeed in eerste instantie ook niet aan de eisen, maar die leverden er uiteindelijk toch voldoende in.  

Aanvankelijk zag het er naar uit dat er 18 partijen zouden deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar de Bond van Wetsovertreders zag af van deelname nadat de partij zich had vergeten in te schrijven.

De 16 partijen die op woensdag 21 maart een gooi doen naar een plekje in de gemeenteraad van Arnhem zijn (in lijstvolgorde):
1. D66

2. SP

3. PvdA

4. VVD

5. GroenLinks

6. CDA

7. Arnhem Centraal

8. ChristenUnie

9. DENK Verenigd Arnhem

10. Arnhemse Ouderen Partij

11. Partij voor de Dieren

12. Blanco lijst van Mehmet Sagsu

13. PVV

14. NVU

15. Arnhem1

16 Gelderse Centrum Democraten

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.