Volledig scherm
Emmy Wittenberg, fractievoorzitter D66 in Wijchen. © D66

Emmy Wittenberg fractievoorzitter D66 Wijchen

WIJCHEN - Emmy Wittenberg wordt de nieuwe fractievoorzitter van D66 in Wijchen. Na de uitslag van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen heeft de fractie besloten dat zij Esther Dauphin opvolgt. Dauphin is twee raadperiodes fractievoorzitter geweest. 

D66 zakte in Wijchen afgelopen woensdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen terug van 3 naar 2 zetels. De partij kreeg bijna 1.000 stemmen minder dan vier jaar geleden. 2255 in 2014, 1279 dit jaar.

Wittenberg neemt al sinds december 2016 deel aan Route66, een twee jaar durend programma van D66 voor talenten tussen 25 en 33 jaar. Elke maand komen ze samen en verdiepen ze zich in politieke onderwerpen, ontwikkelen ze hun politieke vaardigheden en verbreden ze hun netwerk binnen en buiten hun politieke partij. Wittenberg was tot de verkiezingen nog steunlid van de Wijchense gemeenteraadsfractie van D66.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal