Volledig scherm
Mark Janssen, rechts, in debat met Anne Derks tijdens het lijsttrekkersdebat van vlak voor de verkiezingen. © Ed van Alem

Nog geen witte rook in Mill

MILL - Witte rook is er nog niet in de gemeente Mill en Sint Hubert, maar, zo laat CDA-aanvoerder Mark Janssen weten: ,We zetten in op een brede coalitie.'' Janssen voert, met het CDA de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Mill, ,,Verkennende gesprekken met  de VierKernenPartij en AB'90.''

CDA heeft in de Millse gemeenteraad zeven zetels, AB'90 en VKP ieder vier. ,,Gezien de uitslag van de verkiezingen, waarbij het CDA een zeer uitzonderlijk resultaat boekte en ik als lijsttrekker van de kiezer ook een stevig mandaat heb gekregen, denkt het CDA dat een brede coalitie van zeven plus vier zetels, het meest recht doet aan de uitslag van de verkiezingen. Een coalitie op basis van gelijkwaardigheid'', zegt Janssen.

Het al of niet opgaan van Mill in een grote gemeente Land van Cuijk is een heikel punt bij de coalitieonderhandelingen. CDA is voorstander van een gemeentelijke herindeling. VKP en AB'90 zijn fel tegen.
 
Janssen: ,,Op het thema Land van Cuijk is de raad verdeeld. Wel zien we hierbij raakvlakken in de ontwikkeling van steeds meer zelfsturende sterke dorpen en de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening.''

Janssen, zelf nadrukkelijk wethouderskandidaat namens het CDA, verwacht volgende week meer te kunnen zeggen over de voortgang van de onderhandelingen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    OPLOO - De kans bestaat dat langs de Eerste en de Tweede Stichting in het buitengebied van Oploo de berm wordt versterkt met een betonsloof. Dat is een parallelle rand langs de rijbaan van gewapend beton. De gemeente Sint Anthonis overweegt deze oplossing te kiezen voor de bermversteviging als goedkopere variant. In heel de gemeente worden gevaarlijke bermen met gasbetonstenen verbeterd. Daarvoor is één miljoen euro gereserveerd. Inmiddels is van dat bedrag 665.000 euro verspijkerd.

Maasland