Volledig scherm
Verkiezingsavond: Rob Schuurman viert de winst van zijn partij GroenLinks. © Theo Peeters

In Heumen wil de nieuwe coalitie meteen het goede voorbeeld geven

HEUMEN - Luisteren naar de bevolking, in Heumen gebeurde het de afgelopen jaren te weinig, vinden VVD, CDA, GroenLinks en D66. Ze willen het nu vanaf het begin anders doen. 

Inwoners mogen zaterdag 21 april in Overasselt meepraten over hun plannen voor de komende vier jaar. Dat gebeurt in het Verenigingsgebouw in Overasselt, tussen 13.30 en 16.00 uur. Vijf dagen later kan het voorlopige coalitieakkoord definitief worden vastgesteld, is de hoop. Dat maakten de onderhandelende partijen donderdagmiddag bekend.

Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers hun mening geven over verschillende onderwerpen, zoals bouwen en wonen, zorg en welzijn, duurzaamheid en betrokkenheid van inwoners. Goede ideeën worden opgenomen in het definitieve coalitieakkoord.

Gelijk toepassen

Het plan is volgens Rob de Graaf (CDA) ook om het akkoord nog voor te leggen aan de aanstaande oppositie: DGH en PvdA. Maar Leo Bosland (GroenLinks) wil bevestigen noch ontkennen dat dat gaat gebeuren.

De afgelopen vier jaar werd Heumen bestuurd door lokale partij DGH en het samenwerkingsverband van PvdA/GroenLinks, maar dat gaat nu waarschijnlijk niet gebeuren. PvdA en GroenLinks deden bij de verkiezingen als afzonderlijke partijen mee. VVD en CDA maakten er de afgelopen tijd geen geheim van dat ze oude regeringspartijen te bestuurlijk vonden.

,,De coalitie in wording vindt inwonersparticipatie een van de belangrijkste onderwerpen, en dat kunnen we nu gelijk toepassen op het akkoord’’, zegt Leo Bosland.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.