Op de roltrap met Inge van Dijk:
'De stad moet liberaler worden'

De roltrappitchNIJMEGEN - Wat willen de lijsttrekkers met Nijmegen? Waarom verdienen zij jouw stem? De Gelderlander geeft ze een halve minuut om dat uit te leggen: ze pitchen hun verhaal op de roltrap van de Marikenstraat. Vandaag de tweede: Inge van Dijk van de VVD.

Naam: Inge van Dijk (33)
Partij: VVD
Burgerlijke staat: Getrouwd met Gijs
Kinderen: Nee
Geloof: Praktizerend rooms-katholiek
Opleiding: Politieke geschiedenis aan de Radboud Universiteit
Beroep/werk: Als zzp'er verzorg ik trainingen en workshops in de zorg.
Inkomen: Genoeg om prettig van rond te komen.

Wijk: Heseveld
Vervoersmiddel: Auto, een Dacia, naar de wens van mijn man.
Vakantiebestemming: Ik ben een wereldreiziger, Marokko is het enige land waar ik echt nog eens naar terug wil.

Lievelingseten: Gekruid oosters eten
Van welke muziek houdt u het meest?: Klassieke muziek, Einaudi
Wat is uw favoriete deugd?: Ik ben geduldig.

Wat is uw meest kenmerkende eigenschap?: Ik ben een echte doorzetter. Dat draag ik over bij de trainingen die ik geef aan mensen met een chronische ziekte. Door niet op te geven kunnen ze toch genieten van het leven. Dat is mooi. 
Wat is uw grootste gebrek?: Ik ben te perfectionistisch.
Wie is uw favoriete schrijver of dichter?: Lulu Wang
Uw favoriete kleur?: Groen. Als ik bij mens-erger-je-niet niet de groene pionnen krijg, baal ik.

Waar heeft u de meest intense hekel aan?: Bij zuurkoollucht vlucht ik het huis uit.
Aan welke fouten geeft u het meeste toe?: Ik neem te vaak de auto, terwijl ik eigenlijk meer moet bewegen.
Wat waardeert u het meest in uw vrienden?: Dat ze eerlijk zijn en mij de waarheid vertellen als dit nodig is. Ik heb een enorme hekel aan liegen.

Nijmegen is voor mij de stad van?: Het is mijn thuis. Een stad, maar dan met een prettig dorpsgevoel. Het is een groene stad met alle faciliteiten erop en eraan. Je kunt met een gerust hart op vakantie, omdat de buren in de straat voor je opletten als dit nodig is. Nijmegen is bovenal een sociale stad.
Politieke inspirator?: Edith Schippers. Zorg en welzijn zijn ook mijn portefeuilles, ik heb diep respect voor wat zij op deze terreinen heeft neergezet. Ze heeft moeilijke besluiten moeten nemen. Ik kan nog veel leren van hoe ze haar werk gedaan heeft.
Wat is uw idee van geluk?: Genoeg tijd om met mijn man door te brengen en met mijn familie.

Politiek doel nr. 1 voor de komende vier jaar in Nijmegen?: De VVD moet eindelijk in de coalitie, de stad moet liberaler worden. 
Prioriteiten 2 en 3?: De belangen van huiseigenaren en ondernemers moeten weer beter behartigd worden. Ze zijn verhoudingsgewijs steeds meer ozb-belasting gaan betalen, dat voelt onrechtvaardig. En de fiets moet minder eenzijdig bevoordeeld worden. Mensen moeten net zo vrij kunnen kiezen voor auto en openbaar vervoer. 
Wat zou u doen met 10 miljoen?: Apart zetten voor mijn vijf neefjes en nichtjes, zodat die later kunnen studeren wat ze willen.
Wat is uw motto?: Vier wat je vieren kunt, voor je het weet is het leven voorbij.

Dit is een aflevering in een serie die ook in de papieren krant verschijnt. De vragen zijn deels gebaseerd op de beroemde 'Questionnaire' van de Franse schrijver Marcel Proust.

Volledig scherm
Inge van Dijk van de VVD. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.