Volledig scherm
Verkiezingsbord van de gemeente Heumen © De Gelderlander

Zes lijsttrekkers in debat in Nederasselt

NEDERASSELT - De plaatsing van windmolens, de Rijksweg in Malden, de toekomst van kleine scholen, inspraak en burgerparticipatie, woningbouw en geld voor de zorg: dat zijn de hoofdthema's waarover de zes lijsttrekkers van de politieke partijen in de gemeente Heumen woensdagavond met elkaar in discussie gaan. Dat gebeurt tijdens het Lijsttrekkersdebat dat De Gelderlander houdt in verenigingsgebouw Ons Huis in Nederasselt.

De lijsttrekkers zijn Frank Eetgerink (D66), Rob de Graaf (CDA), Leo Jansen (DGH), Rob Schuurman (GroenLinks), Harry Smeets (VVD) en Ans Stunnenberg (PvdA). Ze gaan zowel gezamenlijk als een-op-een met elkaar in debat, onder leiding van verslaggever Maarten Reith van De Gelderlander. Tijdens deze verkiezingsavond in Ons Huis krijgt ook het publiek de gelegenheid vragen te stellen aan de lijsttrekkers.

Kleine verschillen

Uit de Kieswijzer van deze krant blijkt dat de verschillen tussen de zes politieke partijen in de gemeente Heumen relatief klein zijn. Toch zijn ze het op een aantal punten duidelijk met elkaar oneens, iets wat ook tijdens het lijsttrekkersdebat naar voren zal komen. Het debat is bedoeld om de kiezers te helpen in hun keuze bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Dat de samenstelling van de Heumense gemeenteraad na die datum verandert, ligt sterk voor de hand. De raad telt nu vier fracties, dat worden er waarschijnlijk zes. Vier jaar geleden deden PvdA en GroenLinks nog gezamenlijk aan de verkiezingen mee, voortaan doen ze dat apart. Daarnaast doet D66 voor het eerst in de gemeente Heumen mee. 

Het debat begint woensdag om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.