Volledig scherm
© Thinkstock

Brede steun voor meer geld naar huishoudelijke hulp in Tiel

Er moet de komende regeerperiode meer geld naar de hulp in de huishouding voor ouderen. Daarover is de Tielse politiek het bijna unaniem eens. Een opvallende kentering in het beleid.

Het is een opvallende uitkomst van de kieswijzer die De Gelderlander heeft gemaakt in samenwerking met de negen partijen die in Tiel meedoen aan de raadsverkiezingen op 21 maart. Bijna alle partijen willen meer geld uitgeven aan huishoudelijke hulp.

Den Haag

De partijen hebben 30 stellingen beantwoord en daar een toelichting op gegeven. Liefst 8 partijen stellen dat er meer geld moet naar de hulp in de huishouding. Dat is opvallend omdat de gemeente nu het uitgangspunt hanteert dat er niet meer geld aan uitgegeven wordt dan er vanuit Den Haag beschikbaar wordt gesteld. Alleen D66 blijft bij dat standpunt: het budget vanuit Den Haag moet voldoende zijn, stelt de partij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland