'Buren kan niet meer achterover leunen'

Het StemkistjeRIJSWIJK - Evelien Schlösser is kandidaat raadslid namens D66. Ze woont pas drie jaar in de gemeente Buren maar voelt wel de verantwoordelijkheid om iets te doen. 

,,Veel Burenaren zijn vrijwilliger, doen iets voor een vereniging, ik heb gekozen om via de politiek iets te doen. Ik voel me verantwoordelijk voor de omgeving waarin ik woon.’’

Haar belangstelling gaat uit naar duurzaamheid, het punt waarmee D66 zich onderscheidt, aldus Schlösser: ,,Alle partijen willen goede zorg en lage lasten, wij ook. Maar we moeten stappen zetten op het gebied van duurzaamheid; we kennen allemaal de problemen in Groningen. Als gemeente moeten we actief zijn en burgers faciliteren als ze alternatieve energiebronnen willen gebruiken. Tegen inwoners wil ik zeggen: ga in ieder geval stemmen, want dát is uw verantwoordelijkheid.’’

Volledig scherm
Evelien Schlösser in Rijswijk. © William Hoogteyling

Het stemkistje
De Gelderlander portretteert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart dagelijks kandidaten voor de gemeenteraden in Rivierenland. Ze beklimmen het speciale Gelderlander-stemkistje en declameren waarom u op ze moet stemmen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland