Volledig scherm
Ed Goossens © William Hoogteyling

Lijsttrekker uit Geldermalsen met verborgen verdriet

GELDERMALSEN - Ed Goossens probeert met Dorpsbelangen nu ook in november de meeste zetels in de raad van West Betuwe te halen. En dat wordt geen gemakkelijke opdracht.

Er zijn avonden dat Ed Goossens (54) vijf belangstellenden treft in een zaaltje waar hij samen met fractieleden van Dorpsbelangen in gesprek gaat met de inwoners. ,,Gelukkig zitten er soms ook dertig", zegt hij glimlachend. ,,Maar vijf kunnen de ogen en oren van een hele kern zijn. Dan is het van net zoveel waarde." Zijn partij is sinds 2010 gezichtsbepalend voor Geldermalsen. De laatste twee gemeenteraadsverkiezingen kwam Dorpsbelangen als grote winnaar uit de bus: vijf zetels in 2010, zes in 2014. En nu moet er weer gepiekt worden.

Concurrentie

En dat is geen vanzelfsprekendheid. De partij probeerde samen te gaan met Gemeentebelangen in Neerijnen. Maar de partijen kwamen er niet uit. En dus worden bij de verkiezingen in het najaar elkaars concurrenten. ,,Dat wordt spannend. Toch willen we overal de inwoners benaderen. We hebben ideeën over de nieuwe strategie. Hoe we de partij ook in Neerijnen en Lingewaal gaan promoten, maar die ga ik hier niet vertellen. Ik wil kopieergedrag voorkomen."

Vroeger wilde hij rechercheur worden bij de politie, maar Goossens maakte carrière bij de posterijen. ,,Het waren de begin jaren tachtig. De werkloosheid was groot. Na mijn diensttijd mocht ik terugkomen. Ben ik blijven hangen bij de post."

Topfunctie

Als parttimer op de administratie groeide hij naar een topfunctie bij de internationale divisie. Een denkende doener, noemt hij zichzelf. ,,Ik ben leergierig. Toch heb ik in het begin mijn kansen niet gepakt. Dat had alles met thuis te maken. Toen mijn vader ons verliet, trok mijn moeder het niet meer. Twee keer hebben we haar gered van de dood. De derde keer kwam ik te laat." Zijn vader overleed in 2012. Zijn drie jaar jongere broer Max woont tijdelijk bij hem in Meteren. ,,Hij is de enige die ik nog heb. Binnenkort krijgt hij een huurwoning in Geldermalsen. Ik ben zijn steun en toeverlaat. Je hebt een bepaalde verantwoordelijkheid naar elkaar. Zo voel ik dat. Tegelijk ben ik iemand die een verborgen verdriet met zich meedraagt."

Quote

Maar verder gaat het goed met me

Ed Goossens, raadslid Geldermalsen

Zijn woordenstroom droogt even op. ,,Maar verder gaat het goed met me", klinkt het dan. Goossens staat nu al met 1-0 achter, doordat hij er niet uit kwam met Gemeentebelangen Neerijnen. ,,Je moet ook kunnen incasseren als je verliest", zegt Goossens. ,,Dat is aan de kiezer. Een ding staat vast. Er komt een nieuwe gemeente. Daar gaan we vol voor met z'n allen. Die bouwen we samen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland