Niels van Dijken op het stemkistje: 'Klaar voor een feestje'

het stemkistjeNEDER-BETUWE - Niels van Dijken (21) zit nog niet zo lang in de politiek, maar heeft een brandende ambitie om 21 maart een serieus begin te maken met een carrière bij de ChristenUnie in Neder-Betuwe, waar hij op een verkiesbare tweede plaats staat. 

De tekst gaat onder de foto verder

Het stemkistje
De Gelderlander portretteert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart dagelijks kandidaten voor de gemeenteraden in Rivierenland. Ze beklimmen het speciale Gelderlander-stemkistje en declameren waarom u op ze moet stemmen.

,,We willen groter terugkomen als partij. Daarom gaan we voor die tweede zetel. Misschien wel meer.’’

Hoewel een loopbaan in de gemeentepolitiek genoeg werk met zich meebrengt, maakt Van Dijken tijd vrij om te sporten. ,,Ik heb altijd gevoetbald, maar dat werd een verplichting. Daarom heb ik gekozen voor flexibele sporten. Ik doe aan fitness en aan hardlopen.’’ 

Op 21 maart vinden we hem terug in het gemeentehuis. ,,Daar wachten we op de uitslag en daarna gaan we hopelijk een feestje bouwen. We zijn er helemaal klaar voor.’’

Volledig scherm
Niels van Dijken van de ChristenUnie. © Foto Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei