'We kunnen veel meer dan we vaak denken'

Het stemkistjeTIEL - Roemer Daalderop (54) komt uit een CDA-nest. Zijn vader was zelfs wethouder voor die partij in Tiel. Toch koos Roemer voor de Partij van de Burgers. 

,,Toen ik politiek actief werd vroeg ik me af: is het CDA ook mijn club? Uiteindelijk waren het de gesprekken met Pieter van den Burg die de doorslag gaven. Het was zo praktisch, zo gewoon. Dat is meer mijn ding. In de maat van Tiel, niet het landelijke."

Daalderop is de grote motor achter het evenement Tiel Maritiem en Trots op Tiel, een beweging om inwoners bij de stad betrokken te maken. ,,Ik geloof in het initiatief. Dat als je het voorbeeld geeft, met een positieve insteek, dat mensen aanhaken. Het kan niet allemaal van de politiek afkomen. Ik denk dat we zelf veel meer kunnen dan we zelf denken."

Volledig scherm
Roemer Daalderop in Tiel. © Foto Raphael Drent

Het stemkistje
De Gelderlander portretteert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart dagelijks kandidaten voor de gemeenteraden in Rivierenland. Ze beklimmen het speciale Gelderlander-stemkistje en declameren waarom u op ze moet stemmen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland