'We staan op een kruispunt'

Het StemkistjeTIEL - Kaja Sariwating (31) is al lang maatschappelijk actief, vooral in de Hertogenwijk in Tiel. Hij staat op plek twee voor GroenLinks. Natuurlijk heeft de partij groene plannen. 

,,Ik vind dat we op een kruispunt staan en keuzes moeten maken, met name wat betreft duurzaamheid. Het rijk is daarin heel ambitieus, maar nu zijn echt de gemeenten aan de beurt. In Tiel kan er zeker wat gebeuren op dit vlak.'' Wat Sariwating betreft, komt er een 'nieuwe politiek' in Tiel. ,,Raadsleden moeten met hun voeten in de klei staan, in de buurten. Je moet mensen betrekken bij wat zich afspeelt in de politiek. Inwoners moeten zien: ik heb een probleem en daar wordt werk van gemaakt. In plaats van ladingen moties en vergaderingen moeten ze zien dat er wat gebeurt en zich gehoord voelen.''

Volledig scherm
Kaja Sariwating in Tiel. © Foto Raphael Drent

Het stemkistje
De Gelderlander portretteert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart dagelijks kandidaten voor de gemeenteraden in Rivierenland. Ze beklimmen het speciale Gelderlander-stemkistje en declameren waarom u op ze moet stemmen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland