Peter de Haan
Volledig scherm
Peter de Haan © Gemeente Wageningen

Peter de Haan wethouder CU

WAGENINGEN - Peter de Haan (39) is de wethouderskandidaat voor de ChristenUnie in Wageningen. De Wageninger is al zeven jaar het enige raadslid voor de ChristenUnie en maakt nu de overstap naar het college. Mits de coalitieonderhandelingen deze week goed worden afgerond.

De Haan: ,,Ik heb het verhaal maandag verteld bij mijn huidige werkgever, ik ben nu nog eindredacteur bij het christelijke tijdschrift Het Zoeklicht.'' De zetel van De Haan in de gemeenteraad van Wageningen wordt overgenomen door Monique Heger. Zij was tot 2007 al raadslid voor de CU in Wageningen, maar trad toen terug omdat haar relatie met een vrouw destijds op problemen stuitte bij de achterban.

80 procent

Het Wageningse college bestaat straks uit burgemeester Geert van Rumund en de full-time wethouders Lara de Brito (GroenLinks) en Dennis Gudden (D66). Daar komen bij Anne Janssen (PvdA) en Peter de Haan (CU), die elk voor 80 procent aan de slag gaan. Voor wethouder Han ter Maat (Stadspartij) is geen plek meer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei