Volledig scherm
© ANP

Nijmegen krijgt vijf klachten over niet kunnen stemmen

NIJMEGEN - Vijf mensen hebben een klacht ingediend bij de gemeente Nijmegen omdat ze niet hebben kunnen stemmen afgelopen woensdag. De klachten gingen over de afwezigheid van voldoende stembiljetten en de onduidelijkheid over de sluitingstijd van het stembureau op het stadhuis. 

De klachten werden allen woensdag ingediend en besproken tijdens een openbare zitting vanmorgen in het Stadhuis. Naast de klachten werd ook de definitieve uitslag bekend gemaakt. Inwoners konden tot 10 uur bezwaar aantekenen, dit werd niet gedaan.

Er zijn nog dertig overige klachten binnengekomen in kieskring Nijmegen. De kieskring bestaat uit Nijmegen en 15 overige gemeenten in zuidelijk Gelderland. De klachten gingen over bereikbaarheid, bewegwijzering, de afwezigheid van gordijnen en losliggende drempels. Deze klachten konden ter plekke konden worden opgelost. 

Mensen die vanaf vandaag nog klachten willen indienen kunnen zich rechtstreeks wenden tot de Kiesraad. Met de openbare zitting werd dit deel van de verkiezingen voor de stad Nijmegen afgesloten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.