Provinciale verkiezingen - Bekijk hier de uitslagen in jouw gemeente

uitslagenDe stembussen zijn dicht, Nederland heeft gestemd. Check hieronder op de kaart hoe er in jouw provincie gestemd is, en wat de stemming betekent voor de zetelverdeling in de Eerste Kamer. Behoudt de coalitie de meerderheid in de senaat, of zal het kabinet straks met andere partijen om tafel moeten?

De gemeente Rozendaal heeft traditiegetrouw de stemmen snel geteld, maar was dit jaar niet het eerste met een uitslag. De VVD is er met ruim een derde van de stemmen de grootste partij en blijft dat, al is er een klein verlies te zien. GroenLinks wint er ook terrein.

In de kaartjes op deze pagina is te zien hoe de uitslagen per provincie en per gemeente zijn. Zodra er uitslagen binnen zijn tonen ze op de kaart. Klikt u op de betreffende gemeente in de kaart hierboven en zie meteen de uitslag.

Hieronder verschijnen zodra de stemmen allemaal geteld zijn de uitslagen per provincie.

  1. Roy (18) uit Beneden-Leeuwen redt man uit brandende auto
    PREMIUM

    Roy (18) uit Beneden-Leeu­wen redt man uit brandende auto

    DEN BOSCH / BENEDEN-LEEUWEN - Roy Elsen twijfelde vrijdagmiddag geen moment toen hij de vlammen uit een auto voor hem zag slaan op de Koninginnenlaan in Den Bosch. De 18-jarige man uit Beneden-Leeuwen sprong zijn voertuig uit en zorgde er samen met de 23-jarige Sam van den Berk voor dat de inzittende, een oudere man, in veiligheid werd gebracht. Een heldendaad? ,,Misschien wel, maar ik denk dat iedereen hetzelfde had gedaan.”