De A15 stopt nu abrupt bij Bemmel.
Volledig scherm
PREMIUM
De A15 stopt nu abrupt bij Bemmel. © Jan Ruland van den Brink

Automobilist moet extra kosten van verlengen snelweg A15 ophoesten

ARNHEM - Elke extra euro die de aanleg van de verlengde A15 gaat kosten, moet door de gebruiker van het nieuwe stuk snelweg worden opgehoest via tol. Dat staat in afspraken die het rijk en de provincie Gelderland hebben gemaakt.

48 reacties

 • Ellen uit Liemers

  1 maand geleden
  Waarom worden er voor buitenlandse voertuigen geen vignetten ingevoerd. Zoals in Zwitserland!!! Ieder jaar een nieuw vignet aanschaffen. Dan betalen al die honderdduizenden buitenlanders ook mee aan de wegen in Nederland waar ze gebruik van maken. Waarom moeten de Nederlandse burgers weer geplukt worden?
 • Gekke Gerritje en zn.

  1 maand geleden
  Geachte reageerders, men betaald geen wegenbelasting meer maar houderschapbelsating, (waardoor het geld niet meer naar wegaanleg/onderhoud 'moet' vloeien). De A15 is al in de jaren 50 aangelegd en sinds die tijd word er gesteggeld over het afmaken dan wel doortrekken van de A15. En ja, het westen heeft ons alleen nodig als het om geld lees belasting gaat of eten (hongerwinter) en verder doen wij er niet toe. Wij oosterlingen en noorderlingen worden gewoon gedoogd door het westen.
 • D

  1 maand geleden
  En hij is alleen maar duurder, omdat ze er 3000 jaar over doen om te beginnen. Ten tijde van de eerste plannen was het 80% goedkoper
 • Carel K.

  1 maand geleden
  Ik heb vertrouwen in de Raad van State. Weg met die weg!
 • Coen Heveling

  1 maand geleden
  Gaat het rijk zich ook zo sterk opstellen als er een Noordtak aangelegd gaat worden? Slee, maar dan ook alle kosten voor de gebruiker? Zonder ook maar een cent van de overheid (lees burgers). Zo kunnen we die onmissie misschien voorkomen.
 1. ‘Geen harde datum voor oplevering doortrekking A15 en verbreding A12'
  PREMIUM
  week van de A12

  ‘Geen harde datum voor oplevering doortrek­king A15 en verbreding A12'

  ARNHEM/DOETINCHEM - Pas op z’n vroegst in 2025 kan het fileleed op de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem met extra asfalt te lijf worden gegaan; dan moet de verbreding van de A12 op het geplaagde stuk een feit zijn. Tegelijkertijd moet de A15 zijn doorgetrokken van Zevenaar naar Bemmel. Maar een definitieve datum daarvoor durft gedeputeerde Christianne van der Wal van mobiliteit in een interview met deze krant niet te geven.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

Arnhem e.o.