Het huidige ‘eindpunt’ van de A15 bij Bemmel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huidige ‘eindpunt’ van de A15 bij Bemmel. © Erik van 't Hullenaar

Doortrekking A15 kost 154 miljoen extra, weggebruiker betaalt mogelijk meer tol

RESSEN/ ZEVENAAR - Een verlenging van de A15 tussen Ressen en Zevenaar gaat 154 miljoen euro extra kosten. Het is niet uitgesloten dat de mensen die over de snelweg rijden straks een deel van de rekening moeten betalen via tol.

87 reacties

 • Enigma Enigma

  1 maand geleden
  Ga deze 154 miljoen svp ophalen bij die milieuclubs, die ontvangen al megabedragen aan subsidies om ervoor te zorgen dat deze weg waar ik al sinds 1974 op wacht een keer wordt aangelegd, in 2025 hoop ik met pensioen te gaan en heb dus wellicht een jaar van mijn leven verloren in de files daar die er iedere dag staan, tevens heb ik dus een mega hoeveelheid aan milieu vervuilt door met lopende motor daar stil te staan. En nu de trein of OV is voor mij geen alternatief
 • Wetterhoun

  1 maand geleden
  De wegenbelasting zoals U bedoeld bestaat niet. U betaald houderschapsbelasting. Een deel van deze houderschapsbelasting stroomt naar de provincie als provinciale opcenten. In principe horen deze opcenten gebruikt te worden voor het onderhoud en aanleg van het wegennet. 
 • Francis Vries

  2 maanden geleden
  Klopt komt nooit meer terug Weer een stilte gebied weg
 • Francis Vries

  2 maanden geleden
  Minstens een tunnel net als het spoor Bij rijnstrangen
 • G Jansen

  2 maanden geleden
  Met tol betalen betaalt iedereen die van een tolweg gebruik maakt, dus ook mensen die ons land bezoeken. Wij moeten toch ook in diverse landen tol betalen of een vignet aanschaffen om het land in te komen. 
 1. Het is erop of eronder voor de verlengde A15: hier vind je alle antwoorden over de nieuwe snelweg die er wel/niet* komt
  Play
  PREMIUM
  video

  Het is erop of eronder voor de verlengde A15: hier vind je alle antwoorden over de nieuwe snelweg die er wel/niet* komt

  Al jaren wordt gesproken over het doortrekken van de A15 van knooppunt Ressen naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. Volgende week behandelt de Raad van State in vier dagen 52 bezwaren tegen de bouw van het stuk snelweg. Het is het belangrijkste verkeersproject van Gelderland. Komt het er wel of niet? Wij nemen je alvast bij de hand met de 15 allerbelangrijkste vragen en antwoorden in dit ingewikkelde dossier.
 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

Betuwe