Volledig scherm
De Mobiele Eenheid (ME) zoekt in het Blookerpark naar sporen van de vermiste Anne Faber. © ANP/Jeroen Jumelet

Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

ZEEWOLDE - Het lichaam van de vermiste Anne Faber (25) is gevonden in een bosperceel nabij het Nulderpad in Zeewolde. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat het om de Utrechtse gaat.

Dat meldde Rutger Jeuken, plaatsvervangende hoofdofficier van justitie, vanavond tijdens een korte persconferentie.

De politie startte vanochtend op basis van nieuwe onderzoeksinformatie de zoektocht naar Anne in een ander gebied dan waar woensdag werd gezocht. De verdachte Michael P., die maandagmiddag werd aangehouden, heeft verteld waar het lichaam lag, aldus de politie. Dit gebied, in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde, werd woensdagavond al afgezet.

Specifieke plek

Vanmorgen werd door forensische experts nader onderzoek gedaan. Nu het lichaam van Anne gevonden is richt het onderzoek zich op wat er precies gebeurd is.

De in Arnhem geboren en getogen Anne Faber verdween op vrijdagavond 29 september na een lange fietstocht. Sindsdien zochten de politie, de militaire eenheid, vele vrijwilligers en zelfs het leger naar de Utrechtse. 

Verdachte

De 27-jarige Michael P. werd maandag aangehouden bij Altrecht in Den Dolder, een kliniek voor forensische psychiatrie. P. werd in 2010 tot twaalf jaar cel veroordeeld vanwege een dubbele verkrachting en enkele roofovervallen in 2010. Hij verkrachtte toen twee meisjes in Nijkerk. In de rechtbank liet hij weten geen spijt te hebben: hij was juist trots op zijn daden.

Op de vraag of P. de dag van de verdwijning van Anne Faber verlof had wilde het Openbaar Ministerie tijdens de vandaag gehouden persconferentie niet antwoorden.

Huis ter Heide

Volledig scherm
Rechercheurs op de plek waar Anne Faber vermoedelijk haar laatste selfie maakte voordat ze verdween. © Casper Huurdeman/ Nathan Fidder

Op donderdag 5 oktober werd in het Blookerpark in Huis ter Heide  een fiets gevonden die sterk overeenkomt met de fiets van Anne. Een dag later vond de politie een rugzak die zo goed als zeker ook van haar is. Dinsdag 3 oktober werd haar jas aangetroffen langs de Amersfoortseweg in Huis ter Heide.

De politie liet al eerder weten
niet meer uit te gaan van een ongeluk. ,,Alle scenario’s kunnen in theorie nog, maar ik zeg niks raars als er voorzichtig wel een streep kan door het scenario van een ongeluk’’, zei woordvoerder Bernhard Jens van de politie.

Fietstocht

De jonge vrouw vertrok vrijdag 29 september vanuit Utrecht voor een fietstocht, zoals ze dat wel vaker deed. Ze appte nog in Hollandsche Rading, stuurde een selfie vanuit Baarn in de stromende regen naar haar vriend en antwoordde nog op een WhatsApp-bericht van haar vader. 

Iets na 19.00 uur ’s avonds werd het stil en verdween ze van de radar. Uit telefoongegevens bleek dat de telefoon van Anne voor het laatste contact maakte met een zendmast in de buurt van het Berkenlaantje in Soest.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.