Volledig scherm
De politie zoekt gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. © ANP

Politie denkt te weten waar lichaam Anne Faber verborgen ligt

De politie heeft het vermoeden dat het lichaam van de Utrechtse Anne Faber op een specifieke plek in het natuurgebied bij Zeewolde verborgen ligt. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De zoekactie is gefocust op een stuk bij het Nulderpad in het Horsterwold, zo’n vijf kilometer van het gebied waar gisteren werd gezocht.

Op basis van nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek kwam de politie woensdagavond tot deze plek. In de nacht van woensdag op donderdag hebben forensische rechercheurs nog een schouw uitgevoerd in het gebied, dat later werd afgezet en bewaakt. In het gebied wordt nu gezocht met speurhonden en forensische experts. Ook de ME ondersteunt opnieuw met de zoekactie.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens: „We hebben goede hoop dat we het lichaam van Anne gaan vinden. Hopelijk komt er snel duidelijkheid voor de familie van Anne.” Sinds vrijdag 29 september is de Utrechtse vermist. Afgelopen maandag werd verdachte Michael P. aangehouden op het terrein van de forensische psychiatrische kliniek in Den Dolder. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

  1. Jolanda sloeg de grote machoman die haar zoon vermoordde. Nu heeft ze eindelijk rust
    PREMIUM

    Jolanda sloeg de grote machoman die haar zoon vermoordde. Nu heeft ze eindelijk rust

    Stel u voor. Uw kind wordt vermoord. Nooit zal hij ouder worden dan 16 jaar. Negen jaar later worstelt uw andere kind nog altijd met de dood van zijn broer. Zijn psychische nood loopt zo hoog op, dat hij zelfmoord pleegt. En dan is er de moordenaar. Hij krijgt een celstraf van vijftien jaar, maar komt na negen op vrije voeten. Met zijn gezin – in de gevangenis verwekt hij twee kinderen – woont hij nu op vijf kilometer afstand van uw lege huis.