Volledig scherm
Luchtfoto's tonen de zoeklocatie naar de vermiste Anne Faber in de buurt van een golfterrein in Zeewolde. © ANP

Zoektocht naar Anne Faber focust op Zeewolde, geen zoekactie in bos Den Dolder

De zoektocht van Anne Faber gaat zich morgenochtend vooral focussen op het natuurgebied De Stille Kern in Zeewolde. Dat meldt politiewoordvoerder Bernhard Jens aan het AD. Rond de psychiatrische instelling van Altrecht in Den Dolder wordt de zoektocht gestaakt.

Met man en macht heeft de politie de afgelopen dagen het grote bosgebied grond de instelling afgekamd. Zonder resultaat, want sporen van de vermiste 25-jarige Utrechtse werden niet aangetroffen. ‘Concrete onderzoeksinformatie’ leidde de politie woensdagmiddag naar een nog veel groter natuurgebied in Zeewolde. Verdachte Michael P. (27) kent dit gebied als geen ander. Met speurhonden is daar woensdagmiddag al gezocht. Ook zonder resultaat.

Die zoektocht gaat donderdag verder. De ME gaat samen met medewerkers van de forensische opsporing in linie door het gebied, om geen enkel stukje natuurgebied over het hoofd te zien. 

  1. Jolanda sloeg de grote machoman die haar zoon vermoordde. Nu heeft ze eindelijk rust
    PREMIUM

    Jolanda sloeg de grote machoman die haar zoon vermoordde. Nu heeft ze eindelijk rust

    Stel u voor. Uw kind wordt vermoord. Nooit zal hij ouder worden dan 16 jaar. Negen jaar later worstelt uw andere kind nog altijd met de dood van zijn broer. Zijn psychische nood loopt zo hoog op, dat hij zelfmoord pleegt. En dan is er de moordenaar. Hij krijgt een celstraf van vijftien jaar, maar komt na negen op vrije voeten. Met zijn gezin – in de gevangenis verwekt hij twee kinderen – woont hij nu op vijf kilometer afstand van uw lege huis.