Volledig scherm
© Peter Winterman, bewerking: AD

Björn en Derya vrijgelaten door Turkse politie

Björn en Derya Breukers, die in Turkije vastzaten zijn deze avond vrijgelaten door de Turkse politie. Nog altijd is niet bekend waar hun vriend Joey Hoffmann (21) is.

Met het stel uit Haaksbergen is eerder gezocht op de plek waar de verdwenen Joey voor het laatst gezien is. Ook de heuvels waar Björn zou zijn gevallen en de plek waar het duo een huis wilde bouwen in het Turkse Silifke werden doorzocht

Het koppel mag het land nog niet verlaten en moet zich elke week blijven melden bij de politie. Het onderzoek naar de vermiste Joey Hoffmann loopt nog altijd. Joey zou op de dag van zijn verdwijning ruzie gehad hebben met zijn reisgenoot Derya. Morgen wordt er een grote, grondig voorbereide, zoektocht gehouden op de plek waar Joey voor het laatst gezien is.

Kamperen

Björn, Derya en Joey hadden gekampeerd op de plek waar het echtpaar Breukers een huis wilde bouwen. Het drietal ging op zoek naar water en omdat Joey het te heet vond en naar huis wilde, gingen ze uit elkaar, verklaarde Björn. Politiechef Ilker Cetinkaya verklaarde eerder al dat '98 procent van hun verhaal waar is'.

Desondanks noemde Cetinkaya de situatie ook 'absoluut verdacht'. Dat begon al met het feit dat Björn (34) begin juli met ernstige verwondingen in het ziekenhuis van Silifke werd opgenomen. ,,Dat was kort nadat zijn vriend Joey van de radar verdween", zegt Cetinkaya.