Volledig scherm
Bjorn Breukers (links) en Sabahat Derya Un. © FB

Björn en Derya weer urenlang verhoord op Turks politiebureau

HAAKSBERGEN - Het Haaksbergse stel Björn en Derya Breukers-Ün is vanavond opnieuw urenlang verhoord in het politiebureau van de Turkse stad Silifke. Het langdurige verhoor is opvallend: afgelopen vrijdag werden de twee vrijgelaten.

Volledig scherm
Hondje Bella van Björn en Derya wordt na twee uur wachten binnengebracht in het politiebureau van Silifke © Algemeen Dagblad

Het lijkt er niet op dat Björn en Derya van plan waren om lang in het politiebureau te blijven. Ze arriveerden tegen het eind van de middag en hadden hun hondje Bella vastgemaakt aan een hek bij de ingang van het bureau. Daarna liepen ze naar binnen. Agenten bij de wachtpost hielden het beestje in de gaten.

Terwijl Bella voortdurend luid blafte, zat het echtpaar binnen. Het duurde twee uur voordat iemand op het politiebureau naar buiten kwam om Bella mee naar binnen te nemen. Hij bevestigde dat het hondje van Björn en Derya is en dat de twee op dat moment binnen waren. Rechercheurs in het politiebureau wilden verder geen commentaar geven.

Verdwijning

Björn en Derya werden afgelopen vrijdag vrijgelaten, nadat ze enkele dagen werden vastgehouden op het bureau. De politie onderzoekt hun rol in de verdwijning van Joey Hoffmann (21) uit Haaksbergen.

Begin juli waren de drie Haaksbergenaren in de buurt van Silifke. Ze kampeerden daar op een stuk land waarop Björn en Derya een huis zouden willen bouwen. Na één nacht op het terrein zou Joey besloten hebben om naar Nederland terug te gaan, maar daar kwam hij nooit aan.

Björn en Derya zijn nog altijd de belangrijkste getuigen in het onderzoek. Zij zagen Joey mogelijk voor het laatst. De Turkse autoriteiten besloten vrijdag dat ze het land voorlopig niet uit mogen. Ook moeten ze zich elke week melden op het politiebureau.

LEES OOK: 'Hier hadden Björn en Derya niks meer'

  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.