Volledig scherm
De 22-jarige Robin Hoffmann tijdens zijn zoektocht in Turkije © AFP

Broer vermiste Joey reageert woedend op drugsverhaal Björn en Derya

Robin Hoffmann, de broer van de vermiste Joey, heeft op facebook woedend gereageerd op het 'drugsverhaal' van Björn en Derya. Het Haaksbergse echtpaar zou hebben verklaard bij de Turkse politie dat zij op de avond voor de vermissing van Joey drugs hebben gebruikt. Het zou gaan om amfetamine, zeg maar speed. Ook zouden de twee hebben gezegd dat ook Joey drugs zou hebben gebruikt.

Joey's broer Robin - al ruim een week in Turkije op zoek naar zijn broertje - is daar woest over. Op Facebook schrijft hij onder meer: Joey, drugs, buitenland? No fucking way... Even verklaren dat jullie drugs hebben gebruikt... Is mijn kleine broertje daarom gevlucht en misschien wel in levensgevaar? Liegen om je eigen hachje te redden... Spelen met het leven van mijn kleine broertje...

Robin laat weten dat hij heeft gehoord dat Björn en Derya bij de politie hebben verklaard over het drugsgebruik. Om wat voor drugs het gaat, weet hij niet.

De Turkse politie heeft officiëel nog niets naar buiten gebracht over de achtergronden van de vermissingszaak.

  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.