Lijkenhond op zoek naar vermiste Joey

VIDEODe Turkse politie gaat een gespecialiseerde speurhond inzetten bij de zoektocht naar de vermiste Haaksberger Joey Hoffmann (21). De hond in kwestie is gespecialiseerd in het opsporen van lichamen, bevestigt de politie aan deze krant. 

Daarmee lijkt een hervatting van de afgelopen zaterdag gestaakte zoekactie aanstaande. De Turkse politie zocht toen zonder succes met 75 agenten, twee speurhonden en twee drones in een buitengebied van Silifke naar de man. Kort daarna maakte plaatsvervangend politiechef Zafer Senocak bekend dat voorlopig geen nieuwe zoektocht op de planning stond. Senocek zei dat hij eerst nieuwe aanwijzingen wilde afwachten. Het is nog niet bekend of die er nu zijn.

Hoffman zou tussen 8 en 10 juli naar Nederland vertrokken zijn, nadat hij samen met Björn Breukers en zijn vrouw Derya Breukers-Ün naar het Turkse Silifke was gereisd om te helpen met de bouw van hun huis. Hij is echter nooit op het vliegveld aangekomen.

Volledig scherm
De vermiste Joey Hoffmann (22) © Facebook Joey Hoffmann
  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.