Volledig scherm
Een graaf- en zoekactie in de Turkse heuvels rond Silifke door Turkse politie en honden leverde donderdag niets op. © AD/Peter Winterman

Nederlandse speurhonden ingezet in zoektocht naar Joey Hoffmann

In de zoektocht naar de vermiste Haaksbergenaar Joey Hoffmann worden Nederlandse speurhonden ingezet. Een team van Signi zoekhonden reist zaterdag af naar Turkije. Zondag gaan de drie viervoeters en hun drie begeleiders aan het werk. De politie heeft hier toestemming voor gegeven.

Het afreizen gebeurt op eigen initiatief maar wel in overleg met de familie van Joey en de Turkse en Nederlandse politie. Het team vertrekt vanaf Schiphol in twee vliegtuigen, omdat er per vlucht maar twee honden tegelijk mee mogen. De speurhonden van Signi blijven een week in Turkije. 

Bij officiële onderzoeken van Justitie worden vaker honden van de Signi zoekhonden ingezet. Op haar website schrijft de stichting dat hun viervoeters gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verdronken personen, het volgen van een spoor en het zoeken naar vermiste personen in rampgebieden.

Vermist

De 21-jarige Haaksbergenaar Joey Hoffmann wordt sinds 8 juli vermist. Er wordt al weken naar hem gezocht, maar vooralsnog zonder resultaat. De Turkse politie begon vanochtend vroeg een nieuwe, kleinschalige zoektocht naar Joey. Twintig agenten en militairen zochten met twee speurhonden en speciale apparatuur naar sporen van de Haaksbergenaar. Een graafactie leverde niets op, wel werden er volgens een agent sporen gevonden.

Volledig scherm
De vermiste Joey Hoffmann (22). © Facebook Joey Hoffmann
  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.