Volledig scherm
Bjorn Breukers (links) en Sabahat Derya Un. © Politie

Politie bevestigt verband tussen drie vermiste Haaksbergenaren

UpdateDe politie bevestigt dat de vermiste Haaksbergenaren Joey Hoffman, Bjorn Breukers en Sabahat Derya Un samen waren in Silifke, Turkije. Er is geen contact meer met de drie personen en zowel de politie als hun familie maken zich grote zorgen.

Volledig scherm
Joey Hoffman. © Facebook

Hoffman is samen met Breukers en Derya Un naar het Turkse Silifke gereisd om te helpen met de bouw van hun huis. Tussen 8 en 10 juli zou Hoffman naar Nederland vertrokken zijn. Toen hij daar echter niet aankwam, is bij de politie gemeld dat Hoffman vermist is. Agenten hebben gesproken met mensen uit de directe omgeving van Hoffman.

Op 21 juli heeft de politie voor het laatst telefonisch contact gehad met 
Bjorn Breukers (34) en zijn vrouw Derya Breukers-Ün (26). Afgelopen donderdag, 27 juli, heeft de familie het stel als vermist opgegeven.

De politie maakt zich zorgen en heeft het onderzoek uitgebreid. Er is contact met de politie in Turkije. Familie van Joey Hoffman is naar het land gereisd en gaat daar ook melding doen van de vermissing. Dit zal ook leiden tot een uitbreiding van de zoektocht, zo meldt de politie. 

Bekende

Breukers, een kunstschilder, en zijn echtgenote verbleven sinds een tijdje in Turkije. Volgens een bekende van Breukers waren ze bij haar familie. ,,Zij was de laatste tijd veel in Turkijke vanwege gezondheidsproblemen".

Enkele kennissen van Breukers zeggen dat dorpsgenoot Hoffmann begin juli bij het Haaksbergse echtpaar zou hebben gelogeerd. De politie doet nog geen nadere mededelingen, maar komt later vandaag met een persbericht.

Taxibusje

Hoffman zou op 8 juli met een taxibusje naar het vliegveld in Adana gaan en terug reizen naar Nederland. Maar voor zover bekend is hij nooit op de luchthaven aangekomen. Zijn familie wil momenteel niet praten met media.

  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.