Volledig scherm
Bjorn Breukers (links) en Sabahat Derya Un. © FB

Turkse politiechef: Björn gedraagt zich impulsief

Turkse rechercheurs hebben de grootste moeite om informatie los te krijgen van Björn Breukers (34) over de verdwijning van zijn reisgenoot Joey Hoffmann (21). Dat zegt plaatsvervangend politiechef Zafer Senocak van de Turkse stad Silifke.

,,Björn gedraagt zich zeer impulsief”, zegt de politiechef in gesprek met deze krant. ,,Hij doet wat hij wil en trekt zich weinig aan van anderen. Ook denkt hij niet aan de dag van morgen of gisteren. Het maakt het voor ons buitengewoon lastig om helder te krijgen wat hij nou precies weet over de verdwijning van Joey.”

Björn kampeerde begin juli met zijn vrouw Derya en zijn Haaksbergse plaatsgenoot Joey Hoffmann in de omgeving van Silifke. Volgens Björn en Derya wilde Joey terug naar Nederland. Ze gaven hem zo’n 400 euro, waarna Joey zijn eigen weg ging. Sindsdien is hij niet meer gezien.

Het Haaksbergse stel zat vorige week een paar dagen vast op het politiebureau in Silifke. Vrijdagavond werden ze vrijgelaten, maar op de voorwaarden dat ze Turkije niet verlaten en dat ze zich elke week melden op het bureau.

Vrijwillig verhoor

Maandag en gisteren zijn ze opnieuw langdurig verhoord op het Turkse politiebureau. Wat er precies wordt besproken, wil de Turkse politie niet zeggen. ,,We vragen ze om hier naartoe te komen”, zegt politiechef Senocak. ,,Het is een vrijwillig verhoor. Ze worden op dit moment niet verdacht van een misdrijf.”

Intussen is de verlaten kampeerplek van de Haaksbergenaren nog altijd bezaaid met troep. Zo lieten de drie onder meer een Nederlands T-shirt achter, net als een verstekbak, een slipje, theezakjes en een aangebroken verpakking hondenvoer.

Politiechef Senocak zegt dat het niet nodig is om al die spullen in beslag te nemen of veilig te stellen, omdat de plek geen plaats delict is. ,,Er is op die plek geen lichaam gevonden”, zegt hij. ,,Dus dan is dat niet nodig.”