Volledig scherm
Hulpverleners zoeken in een gebied rond Silifke naar Joey Hoffmann © Peter Winterman

Zoekactie in Turkije gestaakt: politie vindt geen spoor van Joey

De Turkse politie is in een buitengebied van Silifke op zoek gegaan naar de Haaksbergse Joey Hoffmann. Tientallen agenten werden begeleid door gespecialiseerde honden en drones. Het rotsachtige terrein waarin hij volgens de politie geweest kan zijn is enorm groot en moeilijk toegankelijk. De 21-jarige Joey werd niet gevonden. 

De politie zette 75 agenten in, twee speurhonden en twee drones. Het team werkte in de brandende zon met temperaturen ruim boven de dertig graden. Na het middaguur werd de zoektocht in de heuvels zonder resultaat afgebroken. Joey is al vier weken vermist.

Ondertussen heeft de politie nog steeds weinig aanknopingspunten over het lot van Joey. Hun enige houvast zijn de verklaringen die Björn en zijn echtgenote Derya de afgelopen dagen aflegden. Ook Björn is bij de zoektocht aanwezig. Tegenover de politie hebben ze verklaard dat Joey naar huis wilde en dat ze niet weten waar hij na het abrupte afscheid is gebleven. Ze stonden kortstondig als verdachte te boek, maar inmiddels zijn ze dat niet meer. 

Volledig scherm
De vermiste Joey Hoffmann (22) © Facebook Joey Hoffmann

De eigenaar van het land waarop Joey samen met Björn en Derya kampeerde heeft het drietal begin juli regelmatig gezien. Hij vertelde vrijdag aan deze krant dat Joey en Derya ruzie hadden op de dag van zijn verdwijning. Of die ruzie iets met de vermissing te maken heeft is echter de vraag. ,,Derya vertelde mij dat Joey hier niet langer wilde zijn", zegt Alim Gürsoy.

Rotzooi

Op de plek waar het drietal verbleef was het vrijdag een rotzooi. Verspreid lagen onder meer een t-shirt, stukken plastic, een zak hondenvoer en lege waterflessen.

De bij de zoektocht aanwezige Björn Breukers (34) lag begin juli met ernstige verwondingen in een Turks ziekenhuis. Heel kort daarvoor was hij in het bijzijn van zijn vriend Joey. Toch besloot Breukers om al na één nacht te vertrekken uit het ziekenhuis. Naar eigen zeggen was Breukers gevallen op de rotsen bij het strand. 

Volledig scherm
Bjorn Breukers (links) en Sabahat Derya Un. © FB
  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.