Volledig scherm
PREMIUM
De Vonkerplas in de uiterwaarden bij Dreumel, Staatsbosbeheer wil de plas minder diep maken door er grond in te storten. © DG

Ministerie grijpt in bij plannen Vonkerplas: ondieper maken mag nog niet

DREUMEL - Er moet uitgebreider ecologisch onderzoek komen naar de Vonkerplas voordat bepaald kan worden of de plas ondieper kan worden gemaakt. Dat heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven gezegd.

Het beperkte onderzoek naar de natuurwaarden van de plas waar eerder sprake van was, is daarmee van de baan. ‘De ecologische kwaliteit van de Vonkerplas moet eerst door een onafhankelijk bureau in beeld worden gebracht, inclusief de nulmeting’, schrijft de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Joep uit Beneden-Leeuwen één van Nederlands ‘Jonge Denkers’
    PREMIUM

    Joep uit Beneden-Leeu­wen één van Nederlands ‘Jonge Denkers’

    BENEDEN-LEEUWEN - De jonge Maas en Waler Joep Huisman (17) uit Beneden-Leeuwen vindt dat filosofie de basis van de mensheid is. Zijn essay ‘Één waarheid?’ viel in de smaak bij de jury van de Vereniging Filosofiedocenten Voortgezet Onderwijs. Die organiseert jaarlijks een landelijke wedstrijd onder scholieren. Ze koos hem als een van de zeven Jonge Denkers van Nederland. ,,Nadenken is een van de belangrijkste dingen van de mensen.”

Maas en Waal