De oever van de Kaliwaal in oktober. De band bleek afstervende blauwalg te zijn. Er ontstond de nodige onrust onder omwonenden.
Volledig scherm
PREMIUM
De oever van de Kaliwaal in oktober. De band bleek afstervende blauwalg te zijn. Er ontstond de nodige onrust onder omwonenden. © Eveline Van Elk

Slibstort in Kaliwaal bij Boven-Leeuwen stopt na nog eens 2,5 miljoen ton

DRUTEN/BOVEN-LEEUWEN - ‘Eeuwig’ slib blijven storten in de Kaliwaal is er niet bij. Er is weliswaar geen einddatum afgesproken voor het storten van zwaar vervuild slib in de plas in de Waaluiterwaarden bij Boven-Leeuwen, maar wel een maximum aan de hoogte van de sliblaag.

3 reacties

 • Harris

  2 jaar geleden
  Druten zit er niet mee. 
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
   Ongerepte natuur plus miljoenen tonnen ongezond afval = een nieuw natuurgebied. En nieuwe natuurgebieden schieten in Maas en Waal als paddestoelen uit de grond. Geld stinkt niet...
 • RuckBogers

  2 jaar geleden
  Nog steeds blijf ik het vragen;" Wie betaald de rekening als het "zwaar vervuilde slib" toch nog zwaarder is als wordt gezegd en wel degelijk de gezondheid aantast." Wie o wie heeft hier een duidelijk antwoord op?
 1. Druten vond reactie op blauwe oever in Kaliwaal niet nodig

  Druten vond reactie op blauwe oever in Kaliwaal niet nodig

  DRUTEN - Waarom heeft u geen reactie gegeven over de blauwe smurrie in de Kaliwaal? Dat was de vraag van Karin Pen-Van Leeuwe van Kernachtig Druten aan wethouder André Springveld, afgelopen week tijdens de raadsvergadering. Hij zei dat al meteen duidelijk was dat het ging om blauwalg en dat het verhaal over de blauwe smurrie in De Gelderlander was ‘opgeklopt’. Dit terwijl experts die duidelijkheid toen nog niet konden geven.

Maas en Waal