De oever van de Kaliwaal in oktober. De band bleek afstervende blauwalg te zijn. Er ontstond de nodige onrust onder omwonenden.
Volledig scherm
PREMIUM
De oever van de Kaliwaal in oktober. De band bleek afstervende blauwalg te zijn. Er ontstond de nodige onrust onder omwonenden. © Eveline Van Elk

Slibstort in Kaliwaal bij Boven-Leeuwen stopt na nog eens 2,5 miljoen ton

DRUTEN/BOVEN-LEEUWEN - ‘Eeuwig’ slib blijven storten in de Kaliwaal is er niet bij. Er is weliswaar geen einddatum afgesproken voor het storten van zwaar vervuild slib in de plas in de Waaluiterwaarden bij Boven-Leeuwen, maar wel een maximum aan de hoogte van de sliblaag.

 1. Druten vond reactie op blauwe oever in Kaliwaal niet nodig

  Druten vond reactie op blauwe oever in Kaliwaal niet nodig

  DRUTEN - Waarom heeft u geen reactie gegeven over de blauwe smurrie in de Kaliwaal? Dat was de vraag van Karin Pen-Van Leeuwe van Kernachtig Druten aan wethouder André Springveld, afgelopen week tijdens de raadsvergadering. Hij zei dat al meteen duidelijk was dat het ging om blauwalg en dat het verhaal over de blauwe smurrie in De Gelderlander was ‘opgeklopt’. Dit terwijl experts die duidelijkheid toen nog niet konden geven.
 1. Stefan redde het leven van een klasgenootje
  Play

  Stefan redde het leven van een klasgenoot­je

 2. Scooterrijder zwaargewond na aanrijding met shovel in Tiel
  Play

  Scooterrij­der zwaarge­wond na aanrijding met shovel in Tiel

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal