Een volle zaal in Dreumel, waar bezorgde bewoners door het burgercollectief Dreumelse Waard werden bijgepraat over de verondieping van de Vonkerplas.
Volledig scherm
PREMIUM
Een volle zaal in Dreumel, waar bezorgde bewoners door het burgercollectief Dreumelse Waard werden bijgepraat over de verondieping van de Vonkerplas. © DG

Staatsbosbeheer over Vonkerplas Dreumel: wij gebruiken nooit vervuilde grond

DREUMEL - Staatsbosbeheer (SBB) is nooit van plan geweest vervuilde grond in de Vonkerplas tussen Dreumel en Wamel te storten om deze ondieper te maken. Dat zegt Bert Witvoet, hoofd Grond van Staatsbosbeheer.  

3 reacties

 • bartmo

  3 jaar geleden
  Hoe schoner de woorden, hoe vuiler de grond. 
 • Patricia

  3 jaar geleden
  Staatsbosbeheer houdt de broek op door de verkoop van "houtoogst", zeg maar brandhout, dat in woonwijken de luchtkwaliteit verziekt door fijnstof en PAK's. Fijne club, dat Staatsbosbeheer.
 • RuckBogers

  3 jaar geleden
  "Wij zijn nooit van plan geweest om...." 1) De moeite te nemen steekproefsgewijs het afval te onderzoeken, 2) De herkomst van het afval uit te zoeken, 3) Zo enorm eigenwijs te zijn om te denken dat zulke zakendeals altíjd "schoon" verlopen, 4) Het geld wat hiervoor ontvangen is, openbaar te maken, 5) Het boetekleed aan te trekken na dit soort berichten en 6) De verantwoordelijken eens goed onder de loep te nemen. Het wordt eens tijd dat dit soort deals openbaar én bewaakt worden.

Maas en Waal