Joris Bengevoord (lichte jas), burgemeester van Winterswijk, in gesprek met een lid van de SP bij het zanddepot vlakbij de kleiput. Enkele actievoerders wilden woensdagmiddag de aanvoerweg blokkeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Bengevoord (lichte jas), burgemeester van Winterswijk, in gesprek met een lid van de SP bij het zanddepot vlakbij de kleiput. Enkele actievoerders wilden woensdagmiddag de aanvoerweg blokkeren. © Jan Ruland van den Brink

Voorlopig gaat het storten in de Winterswijkse kleiput gewoon door

WINTERSWIJK/DEN HAAG - Het storten van lichtvervuilde grond in de kleiput aan de Driemarkweg in Winterswijk gaat voorlopig gewoon door. Ondanks een protest van donderdagmiddag, toen actievoerders met een plastic ketting de aanvoerweg symbolisch afzetten. En ondanks dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven gaat praten met de gemeente Winterswijk over de grondstortingen. 

Dinsdag werden de eerste vrachten grond gestort in de kleiput. Door het ondieper maken van de waterplas moet de natuurwaarde worden verbeterd. De grond die momenteel wordt gebruikt is ‘licht vervuild’ met puin, verbrandingsslakken, houtskool, hout en grind. Zolang de gemeente Winterswijk niets hoort van Van Veldhoven, gaat zij door met het werk bij de kleiput.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek