Broederliefde laat Waalkade springen

VierdaagsefeestenNIJMEGEN - ,,Ik was al binnen’’, klinkt het over de Waalkade. De zin waar menig Vierdaagse loper van droomt, wordt luidkeels gezongen door de mannen van Broederliefde. De regen deert niemand, de rapgroep uit Rotterdam zet de Waalkade op zijn kop. 

Veel van de jonge fans hebben hun ouders opgetrommeld om naar het concert te komen kijken. De Waalkade is tot achteraan gevuld, tot op de verhoging van het Holland Casino staat het vol. ,,Ouders, neem allemaal je kinderen op je schouders’’, roepen de rappers. ,,Maak torentjes voor ons.’’ Met of zonder kind op de schouders springt het publiek van links naar rechts.

 ,,Vooral de beats van Broederliefde zijn lekker. Je kan zowel dansen als chillen op deze muziek’’, zegt de 13-jarige Dion van Dijk. Samen met broers Bram (11) en Bas (13) Ossenbruggen is hij speciaal voor de rapgroep naar de stad gekomen. Beschut door hun capuchons bouwen de jongens een feestje. Dion: ,,Het is een feit is ons lievelingsliedje, hopelijk gaan ze die nog zingen!’’

Volledig scherm
Broederliefde op de Vierdaagsefeesten © dg