Volledig scherm
Navarone. © PR

Navarone gaat vier dagen rocken in eigen stad tijdens Vierdaagse

NIJMEGEN - De Nijmeegse band Navarone is tijdens de Vierdaagsefeesten veelvuldig te zien in de stad. Ze sluiten op de Vierdaagsemaandag rockend de avond af op het Plein 1944, eren Queen en Michael Jackson tijdens tributeshows en gaan op klassiek in de Stevenskerk. 

Wie de Vierdaagsefeesten bezoekt kan bijna niet om de rockers heen. ,,Het is ongelooflijk veel ja, al was het vorig jaar minstens zo erg. Hartstikke tof hoor. Voor ons is dit een geweldig feestje in eigen stad. Op onze drummer na woont iedereen in Nijmegen'', zegt Huijbreghs (29).

Sowieso heeft Navarone een goed eerste halfjaar van 2017 achter de rug. Eind januari kwam hun derde plaat uit, Oscillation, waarna een succesvolle clubtour door het land en optredens op vele festivals volgden.

Grootste podia

De Vierdaagsefeesten zijn het volgende grote festival waar Navarone te zien is. Samen met Lewiszong (29) kijkt Huijbreghs het meest uit naar het optreden op Plein 1944, waar Navarone nu voor het derde jaar op rij staat. ,,Het is de vetste plek om te staan tijdens de Vierdaagsefeesten. Een van de grootste podia in de stad, waar je echt flink kunt rocken'', zegt Huijbreghs.

Klassiek

Ongeveer net zo veel zin als in de show op het Plein 1944 heeft drummer Assen (34) in Navarone Classic in de Stevenskerk. Speciaal hiervoor wordt de band uitgebreid met klassieke musici en zorgen instrumenten als strijkers, een harp en de piano voor een extra dimensie. Het is zowat het tegengestelde van de 'normale' Navarone-concerten vol energie en harde gitaren en drums. ,,Die afwisseling maakt het juist tof, het is zo anders dan wat we normaal doen. Het is weer heel klassiek en intiem’’, zegt Assen. 

Tribute

Niet zo'n fan van Navarone, maar wel van Michael Jackson of Queen? Dan bieden de tribute-optredens van Navarone uitkomst. Zo is er een Michael Jackson-tribute op het Joris Ivensplein en geven Lewiszong en zanger Merijn van Haren samen met andere muzikanten een Queen-tribute op het Plein '44. Lewiszong: ,,Die tributes zijn bij ons ontstaan op de Zwarte Cross, waar elk jaar undercoversessies zijn waar bands nummers van een andere artiest zingen. Dat was een paar jaar terug zo'n succes dat we dit door zetten. Verwacht geen imitaties op het gebied van danspasjes en kleding, maar puur qua muziek. Het is een eerbetoon aan de muziek van Queen en Michael Jackson, maar we spelen het een stuk rauwer.’’

Bekijk hieronder een eerder optreden van Navarone tijdens de Vierdaagsefeesten.