Suijkerbuijk eet: Libanese tsjakh op Festival Op 't Eiland

NIJMEGEN - Als echte fijnproever gaat verslaggever Mitchel Suijkerbuijk tijdens de Vierdaagsefeesten dagelijks op eetsafari voor de rubriek Suijkerbuijk eet. Waar moet je zijn tijdens de Vierdaagse en waar niet? Dit keer: Libanese tsjakh op Festival Op 't Eiland.

Wat? Libanese tsjakh, een gefrituurd brood gevuld met onder andere venkel, linzen, aubergine, doperwt, yoghurt-tahinedip, tuinboon en salade. Ik kies voor de variant met lamsvlees, die te bestellen is naast de vegetarische en veganistische variant. 

Hoe ziet het eruit? Het ziet er origineel, maar vooral ook gezond uit. Het gefrituurde brood vormt een soort kom waarin de rest van het gerecht zit. Groenten en kruiden overheersen, het vlees is maar minimaal aanwezig. Een beetje jammer is het kleine, houten bestek bij een gerecht dat er zo speciaal uitziet. 

Smaakt het? De eerste paar happen zijn wennen, maar al snel begin ik het lekker te vinden. De mix van groenten met de yoghurtdip zorgt voor een bijzondere smaak. Of eigenlijk een combinatie van smaken: het nootachtige van de linzen, tikkeltje bittere van de tuinbonen en het anijsachtige van de venkel. Ik had het wel nog wat kruidiger gehoopt. Het lamsvlees is goed mals, maar zit er niet zo veel in. Van het gefrituurde brood ben ik persoonlijk geen fan, het heeft niet zo veel smaak. Het geheel is wel absoluut een goed klaargemaakt gerecht. 

Knoeigevaar? Als je de inhoud van het gefrituurde brood netjes met mes en vork eet, is de kans om te knoeien niet groot. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je na het eten nog moet verkleden om de stad in te kunnen. 

Fijne locatie? De locatie is top. Rustig eten in goed gezelschap kan hier prima. Het terras is groot, waardoor iedereen ondanks de drukte wel een plekje kan vinden. Opvallend is het grote aantal ouders met kinderen, al is dat niet storend voor de andere bezoekers.  

Prijs? 3,5 munt, wat neerkomt op 8,75 euro. Vrij prijzig in vergelijking met andere eetkramen, maar dat is ook niet gek gezien de vele ingrediënten. 

Verder nog iets?  Wie alleen uit is op even een snelle hap, kan beter bij een andere kraam terecht. De rij is lang, dus je moet wel geduld hebben. 

Volledig scherm
Volledig scherm
© Gerard Verschooten