Volledig scherm
Rijen bij de inschrijfbalies van de Vierdaagse. © DG

Topdrukte bij inschrijfbalies Vierdaagseterrein

NIJMEGEN - De rijen van deelnemers die zich op de Nijmeegse Wedren aanmelden voor de Vierdaagse groeien. Maar volgens de meeste deelnemers loopt alles ondanks de drukte en de lange rijen snel door. 

De aanmeldprocedure is iets anders dan voorheen dit jaar: om de wachttijden te verkorten melden deelnemers zich nu niet meer aan bij een specifiek bureau, maar kunnen ze zich bij elk bureau van hun afstand aanmelden. Dat lijkt te werken.

Grap

,,We hebben maar vijf minuten hoeven wachten," vertelt Linda (42). Samen met haar vriendinnen Désirée (53) en Carry (47) heeft ze zich ingeschreven voor de 40 kilometer. Voor Désirée en Carry is het de eerste keer. Het begon vorig jaar als een grap, maar de dames hebben wel serieus getraind: al 470 kilometer.

De heer Thijssen (69) viert een jubileum dit jaar: hij doet voor de 30e keer mee.  Voor Sanne (13) is het juist de eerste keer: ,,Een vriendin van me vroeg of ik mee wilde doen. Mijn oom is ook een inspiratie, die loopt dit jaar voor de 25ste keer mee."

Niet uitgelopen

Bij de aanmeldstands voor de 50 kilometer gaat het al helemaal snel: vader en zoon Landschijnen (18 en 53) kunnen bijna meteen doorlopen. Zij doen dit jaar voor het eerst samen de 50 kilometer. Vader: ,,Dit is de zesde keer dat ik de Vierdaagse loop; ik heb hem alleen niet altijd uit gelopen. Dit keer ben ik goed genoeg voorbereid, dus het moet gaan lukken."